ADDRESS


PHONE

Moja zgodba

Zdravje za mojo družino

Spletna stran moj-jedilnik.si mi je zelo všeč, saj zraven idej za kosilo najdem tudi recepte in pri tem mi ni potrebno razmišljati, ali bo moja družina jedla zdravo. Nakupovalni seznam in nasveti o zdravi prehrani pa so samo še dopolnilo tistega, kar od takšne spletne strani pričakujemo. Tako naprej!

Katja, 30 let

Previsok holesterol

Imam težave s holesterolom in posledično s aterosklerozo. Zdravniki pravijo, da je pol krivice na strani stresa, pol pa na strani prehrane. Jedilnik narejen po meri sprejemam kot zapisano obljubo o tem kaj lahko jem, da mi bo bolje. Ni mi ravno všeč, ker ni tortic in vseh drugih razvad, ki jih imam rad. Kaže pa, da se moram sam odločiti ali sladko in kratko ali pa zdravo in daljše. Bo pa težka. Vsaj en čas dokler se ne navadim.

Miro, 49 let

Težave z želodcem

Stara sem 48 let in se že srečujem z raznimi zdravstvenimi težavami, ki so tudi povezane s hrano. Teža mi ne dela problemov, mi pa ponagaja želodec in črevesje. Poskušala sem z raznimi napitki in tabletami, ni bilo velike koristi. Najlepše je bilo, ko nisem nič jedla, že sem se bala naslednjega obroka, ker je posledično pomenil probleme.

Na internetu sem med brskanjem naletela na Moj jedilnik in poskusila. To je bila kar velika sprememba v moji prehrani, ker imam tudi rada čokolado, tukaj pa tega ni. Z močno voljo za boljšim počutjem sem se potrudila za prvih 14 dni. Organizem je začel sprejemati spremembe, počutim se bolje, ni napihnjenosti in bolečin v želodcu in črevesju, kar pomeni, da leta ne pomenijo nič, samo jesti moraš po pameti, ne po lepem okusu, ki ti ga pregrešna hrana pusti v ustih.

Tatjana, 48 let

Imam visok holesterol

Pred nekaj tedni sem ugotovila, da imam povišan holesterol. Novica me je seveda šokirala in prestrašila ob enem. Seveda sem poleg diagnoze dobila tudi cel seznam živil, katerih ne smem uživati. Zdi se mi, kot da ničesar več ne smem jesti! Nikoli nisem marala diet, saj me je obremenjevala misel na to, kaj smem jesti in kaj ne. Med brskanjem po spletnih straneh sem naletela na kodo za popust za jedilnik po meri in prišla na to spletno stran.

Najboljše, kar je pri mojem jedilniku je to, da ne rabim več razmišljati o tem, kaj smem in kaj ne. Imam sestavljen jedilnik za 14 dni, kjer je upoštevan moj previsok holesterol. Sedaj sploh nimam občutka, da me moje zdravstveno stanje omejuje, saj na jedilnik gledam bolj kot na pomoč pri kuhi, kot na okvirje, znotraj katerih se lahko prehranjujem.
Anica, 47 let

Končno se zdravo prehranjujem

Že nekaj časa se zaradi pomanjkanja časa in stresne službe precej nezdravo prehranjujem. Na Facebooku sem zasledila stran Moj jedilnik in prečesala stran, nakar sem se odločila, da poskusim zadevo. Lažje se mi je zdelo natisniti jedilnik, kot upoštevati vse nasvete o zdravem prehranjevanju. Sem laik in jih težko vse naenkrat upoštevam.

Za nakup jedilnika me je prepričal predvsem vprašalnik, ki ni spraševal zgolj po moji teži in višini, spolu in starosti, ampak po celi vrsti dejavnikov, ki kreirajo moj vsakdanjik. Celo možnosti izbire živil, katerih ne maram, sem imela. Tako sem si sama oblikovala jedilnik, ki mi je všeč, hkrati pa vem, da ustreza potrebam mojega organizma. Upam, da se mi bo tudi počutje kmalu izboljšalo.

Teja, 25 let

Kuhanje za sladkornega bolnika

Pred kratkim mi je bila diagnosticirana sladkorna bolezen tipa II. Seveda me je novica šokirala, mi popolnoma spremenila življenje, hkrati pa povzročila kar nekaj zapletov pri pripravi obrokov. Zadnje čase se zaradi skrbi za zdravje z ženo veliko bolj ukvarjava s tem, kaj lahko jem in kaj ne smem. Pri brskanju po internetu sem prišel do te spletne strani in se odločil za nakup jedilnika.

Sprva sem bil prepričan, da me čaka zelo suhoparen urnik prehranjevanja, nakar me je presenetila opcija, da lahko prilagajam sestavo svojih obrokov, če mi kaj ni všeč. Fantastično!

Mare, 52 let

Kakšna pa je vaša zgodba?

Zaupajte nam svojo zgodbo tudi vi. O tem, kako se vam je po uporabi našega jedilnika izboljšalo življenje, nam lahko pišete na info@moj-jedilnik.si. Če želite, lahko priložite tudi svojo fotografijo.

Vašo zgodbo bomo objavili v najkrajšem možnem času in se vam vnaprej zahvaljujemo, da želite deliti svojo izkušnjo z nami.