ADDRESS


PHONE

Kruh lahko speče vsak

Oznake:

Kruh

Kruh ni več prednost izkušenih pekov ali kuharjev. Tudi po zaslugi suhega kvasa je peka kruha postala enostavnejša. Maslo, olje in jajca obogatijo okus kruha. Skorja je mehkejša, maslo in olje delujeta kot konzervansa, zato kruh ostane dlje svež. Francosko štruco, ki je narejena brez masla ali olja, je zato potrebno pojesti isti dan, ker potem ni več tako dobra.

Evropejci ga že dolgo cenimo in si skoraj ne predstavljamo dnevnega obroka brez njega. Poznamo več vrst kruha, ne samo belega. Okusi, oblike in vrste kruha nimajo meja. Lahko spečemo kruh iz različnih vrst žit, okus mu lahko popestrimo z dodajanjem bučk ali korenja.

Skorjo lahko obogatimo z različnimi semeni ali sesekljanimi oreščki, prav tako lahko spečemo slan kruh ali sladek, ki je slajen z medom, javorjevim sirupom ali ječmenovim sladom.

Priprava in pečenje kruha, bodisi ročno vmesen in pečen v pečici ali pa strojno v kruhomatu je lahko pravi užitek in sprostitev, če si le hočete za to vzeti čas in narediti v svojem rutinskem delovniku nekaj drugače in se na ta način za nekaj časa podati v dobre stare čase naših babic, ko jim je to bilo vsakodnevno opravilo.

Kruh je zdrav dodatek naši vsakodnevni prehrani, če ga ne jemo preveč in izbiramo raje med polnozrnato, pirino, ajdovo moko. Beli moki se je bolje izogibati.

Veliko uspeha pri peki kruha in dober tek vam želim!