ADDRESS


PHONE

Kako deluje omrežni, hotelski televizijski sistem

Vas zanima kako deluje omrežni, hotelski televizijski sistem.

Gostinske storitve televizije so več kot le način za zabavo hotelskih gostov. Ponudniki kabelske televizije za hotele ponavadi ponujajo rešitve, ki vključujejo interaktivne storitve (in v nekaterih primerih tudi poslovne storitve) za ljudi, ki morajo ostati povezani na poti. Omrežner povezave televizijskih hotelov so več kot le spremenjene poslovne ali potrošniške rešitve. So zgrajene po meri od tal navzgor, da ponujajo vrsto izkušenj, ki jih vaši gostje ne bodo mogli najti nikjer drugje.

omrežni hotelski televizijski sistem

Omrežni TV sistemi za hotele danes

V tradicionalnem okolju, bi morala biti vsaka televizija v stavbi, ki bi želela zagotoviti kabelsko televizijo, povezana z nekakšnim set top boxom. Kabelska podjetja pošiljajo avdio in video informacije v stavbo v polje, polje pa ga posreduje vašemu televizorju.

Na mestu, kot je hotel s stotinami televizorjev, bi bilo to preveč drago. Zaradi tega omrežni sistem hotelske televizije priklopi vsak televizor do osrednjega “kupa” set top boxov, ki se nahajajo drugje v stavbi. Vsako polje vedno predvaja en kanal in vsakič, ko gost preklopi na ta kanal, dostopa do vira iz zadevnega polja.

Večina omrežnih hotelskih televizijskih sistemov uporablja satelitsko televizijo ali kabelsko televizijo, da svojim gostom zagotovi vsebine. Stvari, kot so kakovost slike, razpoložljivost kanalov (vključno s kanali SD in HD) in ali je HD definiran kot 720p ali 1080p, se bodo razlikovale glede na zadevnega ponudnika.

Kaj je pro hotelsko omrežje ?

Včasih jih imenujemo Pro omrežja za hotele, gre pa za TV storitve zaradi napredne ravni šifriranja, ki jo ponujajo profesionalne lastnosti takšnih omrežij. Pro šifriranje omogoča dostavo visoke ločljivosti digitalne televizije in video vsebin na zahtevo na zelo varen način. To pogosto zahtevajo plačljive televizijske storitve, kot so HBO, Showtime ali celo ESPN, preden bodo dovolile, da se njihov signal uporablja v podjetju, kot je hotel.

Pro omrežne rešitve in tehnologija je tista, ki odpravlja potrebo po uporabi set top box-ov, saj osrednji dekoder v hotelski sobi dešifrira video iz prejetega vira in ga ponovno kodira za varnejšo dostavo na specializirane televizorje v vsaki sobi hotela. .

Kaj pa hotelski IPTV (Internet Protocol Television) sistemi in omrežni hotelski televizijski sistem?

IPTV hotelske rešitve so naravni razvoj tega koncepta. Namesto uporabe koaksialnih kablov za oddajanje televizijskih signalov, hotelski IPTV sistemi omogočajo prenos avdio in video informacij prek istih kablov, ki se uporabljajo za zagotavljanje internetne povezave okolju. To po besedah ​​EngineersGarage pogosto imenujemo internetna televizija (IPTV).

Glavna prednost tega je, da se lahko vse digitalne storitve integrirajo iz telefona v internet na televizijo in še več, s čimer se ustvarijo bolj zanesljive in enotne izkušnje. Kabelska podjetja ponujajo rešitve, ki gostinskim ustanovam omogočajo, da nudijo široko paleto storitev, ki presegajo tradicionalne televizijske vsebine, vključno z, vendar ne omejeno na:

  • Lokalne novice in vremenske informacije
  • Informacije o lokalnih znamenitostih in zanimivosti
  • Naprednejše, interaktivne hotelske storitve
  • Video igre
  • Internetne aplikacije
  • Storitve najema filmov
  • Portal za naročanje hotelskih storitev in še več

Pri razvijanju in postavljanu hotelskih omrežnih rešitev za hotelsko televizijo, je iz zgroaj zapisanega, očitno, da mora hotelsko omrežje biti postavljeno tako, da zagotavlja zanesljivost delovanja omrežja, nudi tehnično podporo, znižuje stroške upravljanja omrežja ter povečuje zmogljivost IT-ja. Za več informacij preverite tudi Cisco omrežne rešitve  ali spodnji video, ki prikazuje kako deluje omrežni hotelski televizijski sistem:

Oznake: omrežni hotelski televizijski sistem