ADDRESS


PHONE

OSNOVE PROGRAMA CANVA – oblikujte odlične grafike hitro in zastonj!

Ali si želite oblikovati fantastične grafike, infografike, tiskovine in druge uporabne vsebine za vas ali za vaše podjetje? Ste že slišali za program Canva?

Canva je free design tool. Orodje, ki služi oblikovanju. Deluje v oblaku, in to pomeni, da do nje dostopamo preko spletnega brskalnika ali aplikacije na mobitelu/tablici.

canva

Podpira oblikovanje objav za vsa družbena omrežja, tako da je zelo uporabna ne samo za posameznike, ampak tudi za podjetja, ki izvajajo svoj vsebinski marketing, kot eno izmed možnih komunikaciji s strankami. Na primer naše podjetje Pro Marketing si več ne predstavlja poslovanje brez Canve!

Program Canva ponuja svojim uporabnikom prednastavljene dimenzije, formati objav, na voljo so predloge, ki olajšajo oblikovanje. Te pol lahko takoj s enim klikom objavimo na spletu.  Odlično je, da eno grafiko / infografiko lahko upravljamo iz več različnih naprav – recimo, da jo najprej odpremo na računalniko, potem na telefonu in kasneje še na tablici – povsod jo lahko upravljamo brez nobenih težav!

Kakšne so spretnosti Canve?

  • Poleg tega, kaj smo že omenili, je Canva intuitivna in enostavna – ni treba nalagati noben program, semo se prijavimo in jo takoj lahko uporabljamo, se pa na njen sistem vsak hitro navadi. Canva je zastonj – verzija, ki je zastonj, je dovolj dobra za posameznika, vsebuje veliko različnih templatov, fotografiji, animaciji, grafik… Za podjetje je sicer mogoče smiselno zakupiti plačljivo verzijo, ker ste s tem res neomejeni in lahko ustvarjate vsak dan velkiko novih in lepih vsebin.
  • Prihrani čas. Produkcija kakovostnih izdelkov je hitra. Naredite jih sami, v svojem ožjem teamu, ne potrebujete se usklajevati z zunanjimi ponudniki.
  • Dvigne kakovost izdelkov in tudi nastopa na trgu – vaše vsebine bodo s pomočjo Canve takoj zgledale bolj profesionalne!

Prihrani denar. Mnogo izdelkov, ki jih nudi Canva, je sicer težko narediti v lastni režiji na način, ki je dovolj kakovosten, da ti jih ni nerodno pokazati. Zato jih včasih komu plačamo. Seveda bo resno strokovno znanje še vedno potrebno, le da za osnovni rang kreativ plačilo ni več potrebno, saj jih dovolj kakovostno zagotovi Canva.

Kaj lahko naredimo v Canvi?

a) socialna omrežja
Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok – objave, storije, videa

b) dokumente
A4, pdf, prezentacije, certifikate, živlenjepisi, vizitke …

c) video
Grafični elementi v videih, enostavne efekte.

d) zasebno
Voščilnice, povabila… Vse, kaj si lahko predstavljate!

Med najbolj dragocenimi spretnostmi Canve je bogata baza fotografij, video klipov, grafik, predlog naslovov, besedila, animaciji, dokumentov… Canva je edino, kaj rabite odpreti, če hočete ustvarjat prekrasne grafike – ni treba nobenih drugih zakupljenih baz.

Smo vas s Canvo navdušili?