ADDRESS


PHONE

Kako se pripraviti na božično fotografiranje

Kako se pripraviti na božično fotografiranje

December je čas, ko smo vsi praznično razpoloženi. Čas, ko so vse okoli nas lučke, ko se veliko družimo. Za otroke je sploh praznični čas zime poseben! V tem času je zanje vse možno in ves čas so navdušeni nad božično okrašenimi mesti in ulicami. Ravno zato je to čas, ki se ga najbolj splača izkoristiti za družinsko fotografiranje. Pa naj bo to božično fotografiranje na ulicah lepo okrašenih mest ali pa pri profesionalnih fotografih, ki svoje studie v tem času spremenimo v božičkove delavnice.

Sam vsako leto pripravim novo sceno za božično fotografiranje. Ker se večina družin vrača iz leta v leto želim vsako leto za otroke pripraviti nekaj novega! Vsako leto si želim narediti božično sceno v kateri so otorci navdušeni, očarani in predvsem sproščeni. Ravno zato sem v vseh letih do sedaj postavil živo sceno! S tem mislim na to, da je pri meni božična scena postavljena s fizičnimi predmeti in okraski in ne le natisnjeno ozadje pred katerega se otroci postavijo.

Torej sedaj pa na vprašanje kako se pripraviti na božično fotografiranje…

bozicno-fotografiranje-002

Oblecite se ujemajoče

Dobra ideja za izjemne božične fotografije je, da ste tudi vi urejeni v stilu. Sam vam vsako leto pošljem izgled aktualne scene tako, da si lažje predstavljate kako se lahko sami pripravite. Če boste vsi imeli barvno usklajena oblačila lahko to izgleda zelo lepo! Tudi če ste vsi v jeans hlačah in belih majicah zna to biti zelo privlačno. Seveda so pri božičnem fotografiranju vedno dobrodošli tudi ujemajoči puloverji. Vsekakor pa razmislite tudi o temu kakšna temparatura je v fotografskem studiu in tudi glede na to načrtujte svoja oblačila.

bozicno-fotografiranje-001

Vprašajte fotografa če ima na voljo kaj otroških oblačil za božično fotografiranje

O tem pišem ker je veliko lažje če pridete v fotografov studio in imate tukaj na voljo kaj rekvizitov, ki jih otroci lahko tudi primejo v roke. Takšni rekviziti so lahko tudi otroška oblačila ali božične kape! Sam imam srečo, da ima moja punca znamko otroških oblačil LABI in lahko vsako leto pri njej naročim kakšen nov unikaten kos otroškega oblačila za božično fotografiranje. Vedno imam na voljo vsaj božične kape, ki so vedno dobra popestritev božičnega fotografiranja.

Poleg otroških oblačil pa imam na voljo tudi kakšne druge rekvizite, ki otroku popestrijo druženje v studiu. Včasi so to manjše sanke na katere lahko sedejo, darila, svetleči okraski…

Prej vprašajte fotografa koliko časa imate na božičnem fotografiranju

Preden boste otroka pripravili na božično fotografiranje vprašajte fotografa koliko časa imate za fotografiranje. Tako boste vedeli ali se že doma oblečete za fotografiranje ali boste to lahko storili pri fotografu. Prav tako je po mojih izkušnjah dobro, da otrok ima čas spoznati novo okolje, da se lahko v njem sprosti. Zato ni dobro takoj v začetku pritiskati na njega in ga s tem spraviti v strah.

Jaz organiziram božična fotografiranja tako, da imate pol ure za fotografiranje. S tem, da brez težav pridete že 10 minut prej in se v miru pripravite in si ogledate prostor. 

Za vas sem pisal Goran Vadlja Kamenjašvić. Po navadi za vas pišem o porokah in poročnem fotografiranju. Glede na to, da pa trenutno prihaja praznični čas pa sem se odločil, da poročna fotografija malce počaka in vam pomagam pri pripravi na božično fotografiranje!