ADDRESS


PHONE

Ključavnice za steklena drsna vrata – nasveti za izbiro prave

Kako odpreti ključavnico z drsnimi vrati?

V mnogih hišah so danes nameščena lesena, aluminijasta ali steklena drsna vrata. Drsna vrata se večinoma uporabljajo za terase, omare in v stanovanjih, kjer je zelo malo prostora. Drsna vrata so lahko nameščena tako doma, kot tudi v prostorih, namenjeni komercialnemu namenu. So pa mnogi skeptični glede namestitve in uporabe ključavnice za steklena in ostala drsna vrata.

Odpiranje in zaklepanje ključavnice za drsna steklena vrata?

Drsna vrata so zelo enostavna za uporabo in hiši dodajo prostoren videz. Na trgu je na voljo veliko različnih vrst drsnih vrat. Običajno so drsna vrata sestavljena iz aluminijastih, lesenih ali PVC okvirjev in imajo stekleno polnilo. Takšna drsna vrata se uporabljajo za terase in tudi za zimske vrtove z odprtimi terasami. Če pa se drsna vrata uporabljajo za omare in predelne stene prostorov, so običajno narejena iz lesa, PVC-ja ali drugih materialov.

Ključavnice za steklena drsna vrata
Ključavnice za steklena drsna vrata

Odpiranje zagozdene ključavnice za drsna steklena vrata

V primeru, da se ključavnica drsnih vrat zagozdi in se vrat ne da odpreti in želite vedeti, kako se zagozdena drsna vrata odprejo, je tukaj nasvetov za odpiranje:

  • Premikajte zapah ključavnice navzgor ali navzdol.
  • Običajno je zapah pritrjen na okvir in je dostopen iz notranje strani. Če so vrata zagozdena in se ne dajo odpreti, odvijte zapah in na ta način odprite vrata. Še nekaj, kar lahko storite, je, da vrata nekoliko dvignete in poskušate premakniti.
  • Nekatere ključavnice za steklena drsna vrata so, za dodatno varnost, nameščene na vrhu ali na dnu vrat.  Ko se zagozdijo takšna drsna vrata, se prepričajte, da sta odklenjeni obe ključavnici, preden jih poskusite odpreti.
  • Na voljo so tudi drsna vrata s ključavnico z varnostnim ključem. V tem primeru, če ste ključ poškodovali ali izgubili, boste za odpiranje ključavnice potrebovali strokovno pomoč*.
  • Na drsna vrata za omare se ključavnice običajno ne uporabljajo prav pogosto. Zato je možnost, da se zagozdijo, praktično nične. Če pa imate majhne otroke, se za varnost, namestiti ključavnico na vrhu vrat.

Odpiranje zaklenjenih steklenih drsnih vrat brez ključa

Tudi zaklenjena steklena drsna vrata je precej enostavno razbiti. Zato je odlična ideja, da v prostorih s steklenimi drsnimi vrati, vgradite alarm. Glavna razlika med drsnimi vrati in tradicionalnimi vrati je v tem, da so tradicionalna vrata precej močnejša in jih ni tako enostavno razbiti. Medtem je varnost drsnih vrat odvisna izključno od sistema zaklepanja.

Vedno je priporočljivo uporabiti visokokakovosten sistem zaklepanja, ki ni tako zapleten, da bi (v nujnih primerih) onemogočil varno evakuacijo, hkrati pa služi svojemu namenu.

Nasveti za izbiro primerne pisalne mize za otroško sobo